MEĐUŽUPANIJSKA LIGA Pitomača Tehničaru pružila priliku za novi bodovni odmak

Iako Cvetkovčani još nisu odigrali svoj dvoboj 22. kola, današnjim ishodima najviše su profitirali, to jest, tek jednim od njih.

Nogometaši Pitomače // Foto: NK Pitomača Facebook
Nogometaši Pitomače // Foto: NK Pitomača Facebook

Šest utakmica Međužupanijske lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica bilo je danas, u subotu, na rasporedu, a sutra će još odigrati Dinamo iz Predavca i cvetkovečki Tehničar.

Iako Cvetkovčani još nisu odigrali svoj dvoboj 22. kola, današnjim ishodima najviše su profitirali, to jest, tek jednim od njih.

U derbiju kola susreli su se Pitomača i Garić, trećeplasirana i drugoplasirana momčad prvenstva. Nakon osvojenog tek boda u zadnja dva kola, Cvetkovčani su Gariću omogućili dolazak na svega tri, a Pitomači šest bodova zaostatka, stoga je današnji međusobni ogled prvih pratitelja bio ključan za prvenstvenu završnicu.

Kako bi im pritisak bio što manji, Cvetkovčani su priželjkivali neriješeni ishod ili pobjedu Pitomače, što se i ostvarilo. Pogotkom Košića u 79. minuti domaćini su uzeli sva tri boda te, kao i Garić, stigli na samo tri boda zaostatka za liderom, no Tehničar sutra gostuje kod pretposljednjeg Dinama i očekuje puni plijen te ponovni odmak na šest bodova prednosti, što bi predstavljalo veliku zalihu s obzirom da će do kraja ostati samo četiri kola.

U derbiju Koprivničko-križevačke županije sukobili su se virovski Podravac i đurđevački Graničar, a bodovi su ostali u Virju. U visokoj pobjedi od 4:1 dva je puta pogađao Sabol, a po pogodak dodali su Šklebar i Karan. Goste je autogolom nakratko razveselio domaći Carek.

Uvjerljivi su bili i Križevci, slavivši s 5:1 protiv Rovišća. Dva gola postigao je Rumenjak, a jednom su precizni bili Babić, Kofler i Orejaš.

MŽNL BJELOVAR-KOPRIVNICA-VIROVITICA, 22. KOLO:

Pitomača – Garić 1:0, Slatina – Papuk 4:0, Tomislav B – Virovitica 4:2, Podravac – Graničar Đ 4:1, Križevci – Rovišće 5:1, Zdenka 91 – Daruvar 1:2.

Nedjelja, 7. svibnja, 17.00: Dinamo P – Tehničar.

POREDAK: 1. Tehničar 49, 2. Garić 46, 3. Pitomača 46, 4. Križevci 42, 5. Papuk 36…

Ne propustite: