MINISTAR MARIĆ U KOPRIVNICI ‘Trebate Prehrambeno-biotehnološki fakultet’

Pokretanjem takvog fakulteta ne bi se multiplicirala znanja i kadrovi koji po završetku fakulteta teško pronalaze posao, već bi se stvorila obrazovana radna snaga koja na tržištu rada nedostaje i ti bi ljudi, siguran sam, vrlo lako pronašli posao u svojoj struci, istaknuo je Goran Marić.

Foto: Grad Koprivnica

Koprivnicu je u ponedjeljak 27. veljače posjetio ministar državne imovine, Goran Marić. Sa županom Darkom Korenom, zamjenikom koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišelom Jakšićem, križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom i ostalim suradnicima obišao je Sveučilište Sjever te održao sastanak u zgradi županije.

Tema sastanka ministra Marića i predstavnika jedinica lokalne samouprave bili su pravni odnosi vezani uz nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske na području Koprivničko-križevačke županije.

– Koliko je nekretnina i imovine na području županije u vlasništvu države nažalost nitko ne zna, ali na današnjem smo sastanku dogovorili da će ministarstvo u suradnji s jedinicama lokalne samouprave što prije napraviti kompletan popis državne imovine i dogovoriti tko i kako će dalje tom imovinom raspolagati – rekao je ministar.

Za sljedeći tjedan najavljena primopredaja Palače pravde

Jedna od nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske je Palača pravde u Koprivnici za koju, kaže ministar, treba izvršiti primopredaju i, u dogovoru s Mišelom Jakšićem koji je prisustvovao sastanku s ministrom, to će se odraditi u najkraćem mogućem roku, već u sljedećih tjedan dana.

Ministar je naglasio kako je ovim sastankom riješena količina problema koju bi inače rješavali barem godinu dana da se komunikacija odvijala mailom ili na ikoji drugi način osim ”oči u oči”. Dodao je kako će za rješavanje problematike biti potrebna mobilizacija kadrova kako u ministarstvu tako i u jedinicama lokalne samouprave, a sve s ciljem mobiliziranja umrtvljene, uništene i zapuštene državne imovine.

– Mobilizacija zapuštene imovine pridonijet će porastu gospodarske i ekonomske aktivnosti na prostoru lokalnih jedinica te stvoriti priliku za nova zapošljavanja. To nam je prioritet – istaknuo je ministar Marić.

Potrebno je otvaranje novog usmjerenja na Sveučilištu Sjever

Ministar je dodao kako, iz onoga što je vidio, može zaključiti da Sveučilište Sjever funkcionira na visokoj razini te napomenuo kako bi za kraj koji ima jaku prehrambenu industriju bilo zaista poželjno  da se pokrene i Prehrambeno-biotehnološki fakultet.

– Pokretanjem takvog fakulteta ne bi se multiplicirala znanja i kadrovi koji po završetku fakulteta teško pronalaze posao, već bi se stvorila obrazovana radna snaga koja na tržištu rada nedostaje i ti bi ljudi, siguran sam, vrlo lako pronašli posao u svojoj struci – rekao je ministar.

Aktualni koprivničko-križevački župan istaknuo je kako je cijeli sastanak bio, u punom smislu riječi, radni te da je ministar Marić itekako upoznat sa stanjem na terenu i postojećom problematikom.

Prije dolaska u Koprivnicu, ministar je bio u Križevcima. Obišao je prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka te se sastao s gradonačelnikom i njegovim suradnicima.

Ne propustite: