Subota, 3. prosinca 2022.

Mislila da ulaže u kriptovalute pa ostala bez stotina tisuća kuna

Nakon izvršenih višekratnih novčanih uplata nesretna 63-godišnjakinja je zatražila da joj se isplati obećana dobit, no do dana podnošenja prijave ništa joj nije isplaćeno

Preporučujemo

Varaždinski su policajci u ponedjeljak zaprimili kaznenu prijavu 63-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Naime, 63-godišnjakinja je u listopadu 2021. pronašla oglas kojim se poziva na investiranje u kriptovaluti uz zajamčenu dobit te se javila na navedeni oglas.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske, 63-godišnjakinja je od listopada 2021. do 26. svibnja 2022. putem elektroničke pošte, aplikacija Viber i WhatsApp u više navrata kontaktirala s nepoznatim osobama koje su je navele da ulaže u kriptovalute te joj obećavali velike prinose u kratkom roku.

Nakon izvršenih višekratnih novčanih uplata nesretna 63-godišnjakinja je zatražila da joj se isplati obećana dobit, no do dana podnošenja prijave ništa joj nije isplaćeno.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna, a policajci nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela te su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo računalne prijevare.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti