MISS I MISTER NEWSA HRT-ovci Dajana Šošić i Siniša Kovačić osvojili laskave titule

Portal Direktno.hr tijekom proteklih dana birao je najzgodnije novinare i urednike koji rade vijesti ili priloge za vijesti.

Dajana Šošić i Siniša Kovačić // Izvor: Direktno.hr
Dajana Šošić i Siniša Kovačić // Izvor: Direktno.hr

Čitatelji portala Direktno.hr izabrali su lijepu Dajanu Šošić za MISS NEWSA. Dajana je osvojila više od 1100 glasova, a imala je žestoku konkurenciju:

Tomislava Gudelj (HRT), Mašenka Vukadinović (N1), Ivana Brkić Tomljenović (Nova TV), Damira Gregoret (RTL), Romina Knežić (Nova TV), Barbara Štrbac Nova TV), Mirjana Hrga, Ana Brdarić Boljat (RTL) te Anita Bilić (HRT).

Bila je to iznenađujuća pobjeda, budući da je u početku u anketi vodila Romina Knežić, sada drugoplasirana, a potom je Šošić u nedjelju odnijela pobjedu.

“Iznenađena sam ovim naslovom. Sad ću se morati malo aktivnije zalagati za mir u svijetu… Za anketu nisam ni znala do subote ili nedjelje, vidjela sam da kolege nešto klikaju po redakciji, a potom mi je prijateljica poslala poveznicu na članak na portalu Direktno.hr. Valjda su ga vidjeli i ostali pa se sve pokrenulo. Hvala svima na vremenu i trudu! Nasmijalo me je u svakome slučaju. Sve nominirane kolegice meni su stvarno prekrasne, tako da je rezultat stvar subjektivnoga dojma i upornosti glasača!”, poručila je.

Voditelj Siniša Kovačić osvojio je titulu MISTERA NEWSA. Siniša je osvojio ukupno 732 glasa.

Također je imao žestoku konkurenciju: Marko Hadjur (N1), Andrija Jarak (Nova TV), Tomislav Jelinčić (RTL), Saša Kopljar (Nova TV), Boris Mišević (RTL), Petar Pereža (Nova TV), Zoran Šprajc (RTL), Petar Štefanić (N1) te Petar Vlahov (HRT).

“Prije svega zahvaljujem na svakome glasu! Nikad se nisam nadao da ću se naći u takvoj konkurenciji. Ovo je potvrda vjerodostojnosti i povjerenja u Hrvatsku radioteleviziju. Drago mi je da su vaši čitatelji prepoznali i vjerodostojnost emisija u kojima radimo kolegica Dajana Šošić i ja. Osobito mi je drago da se gleda HRT-ov treći Dnevnik te pozivam čitatelje portala Direktno.hr da nas i dalje prate!”, poručio je u razgovoru za Direktno.

HRT ne krije zadovoljstvo činjenicom da su upravo njihove snage osvojili laskave titule. Kako su pojasnili, važan doprinos rezultatima HRT-a svakodnevno daju upravo njezini zaposlenici, koji su i najveća vrijednost Hrvatske radiotelevizije, ali i svakoga poslovnog sustava. Naime, pohvalili su se podacima Europske radiodifuzijske unije da je Hrvatska radiotelevizija i dalje najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi te 16. po gledanosti u cijeloj Europi.

“Ovime ističemo kako cijenimo povjerenje gledatelja te simpatije javnosti kad je riječ o HRT-ovim poznatim licima s malih ekrana, odnosno našim novinarima, izvjestiteljima, voditeljima i urednicima. Iza rezultata njihova rada koji su vidljivi na malim ekranima stoji dugotrajan i zahtjevan rad te neprekidna izobrazba koja je usmjerena na rad na kvaliteti glasa, izgovora, interpretacije, logike, izražajnosti u govoru, prozodiju, retoričkome dizajnu, vizualnim znakovima, ali i na osposobljavanju za nastupanje u određenome žanru, u ovome slučaju u informativnim emisijama”, poručili su u reakciji s HRT-a kada su doznali da su njihovi djelatnici osvojili simpatije čitatelja portala Direktno.

S HRT-a nadodaju kako njihovi novinari i voditelji  sa stručnjacima redovito rade na unaprjeđivanju poznavanja hrvatskoga standardnog jezika jer je jedna od zadaća javnoga medijskog servisa upravo njegovanje i očuvanje pravilnoga hrvatskog standardnog jezika.

“Novinari i voditelji svakoga se dana prije snimanja ili prije početka emisije pripremaju i za medijski govor, a u okviru priprema s fonetičarima prolaze vježbe impostacije glasa i razgibavanja dikcije, zatim vježbe govorne izvedbe, izgovora stranih imena, prozodija riječi itd”, pojasnili su.

Važan doprinos izgledu voditelja i novinara svakako je i odijevanje. Pitanje odjevanja “uređeno je i propisano HRT-ovim unutrašnjim pravilnicima, a odnosi se na sve novinare, urednike i voditelje, odnosno na sve zaposlenike koji se pojavljuju na malim ekranima”, ističu na HRT-u.

Siniša Kovačić je inače fotografiju s pobjednicom Dajanom Šošić objavio na Facebooku još u ponedjeljak, ne znajući da će već u utorak biti predložen pa potom i odabran za Mistera newsa.

Izvor: Direktno.hr

Ne propustite: