Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Gradska knjižnica Đurđevac u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizira radionice za razne interesne skupine.

Foto: djurdjevac.hr

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2016. đurđevačka Gradska knjižnica provodi niz aktivnosti zanimljivih svim dobnim skupinama. Tako su u sklopu programa Ruka prijateljstva u knjižnici ugostili Udrugu Mali princ iz Đurđevca. Knjižničarka Martina Makar vodila je kreativnu radionicu u kojoj su članovi udruge naučili kako se izrađuju ptičica od papira. Radovi nastali u radionici bit  će izloženi na Odjelu za odrasle u knjižnici.

U knjižnici je održan i kviz Knjižuljenje koji su u suradnji s Gradskom knjižnicom organizirale profesorice Dušanka Vergić i Ana Huzjak Kišivan. Na kvizu se skupilo 25 natjecatelja iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva i sudionici ERASMUS transnacionalnog susreta u okviru IMAGINE Erasmus + projekta.

U sklopu pričaonica i radionica za Rome u knjižnici su pak priredili predavanje o sigurnosti u prometu. Marijan Domović iz PP Đurđevac podsjetio je djecu da cesta nije mjesto za igru te da na nju  ne smiju istrčavati, a prelaziti je treba uvijek preko zebre. Podsjetio ih je da bi trebali hodati nogostupom, a ako ga nema lijevom stranom kolnika.

Ne propustite: