MLADA BANDA S čarapom na glavi i nožem u ruci opljačkali trgovinu

Prodavačica je u strahu za život uzela iz blagajne i predala mu iznos od 4280 kuna, koji su sva trojica međusobno podijelili.

Ilustracija // Foto: Zvonimir Markač

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage i pripremnog postupka, podiglo pred tamošnjim Županijskim sudom optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1995. i 1996. godište) te podnijelo prijedlog da se maloljetniku (2003.) izrekne odgojna mjera upućivanja u odgojnu ustanovu, zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Okrivljene punoljetnike i maloljetnika tereti se da su 15. svibnja ove godine dogovorili da počine razbojništvo u trgovini u Vratišincu i da podijele novac pa su dvojica okrivljenika dali maloljetniku nož i čarapu za maskiranje i čekali kod trgovine dok je maloljetnik s navučenom čarapom preko lica i nožem u rukama ušao u prodajni prostor i zatražio od prodavačice da mu preda novac.

Prodavačica je u strahu za život uzela iz blagajne i predala mu iznos od 4280 kuna, koji su sva trojica međusobno podijelili.

U optužnici je predloženo da se punoljetnim okrivljenicima produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te da se maloljetniku produlji privremena mjera smještaja u odgojnoj ustanovi do okončanja kaznenog postupka.

Ne propustite: