MLADA I TALENTIRANA Nicol Sinković predstavit će svoje radove na izložbi u sklopu sajma cvijeća u Ludbregu

Nicol je svoje radove dosad izlagala na dvadesetak skupnih izložbi u Ludbregu, Krapini, Sv. Ivan Zelini, Zagrebu, a u Varaždinu je 2014. primila i nagradu za najbolji rad.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U sklopu manifestacije “Flora Centrum Mundi” koja se održava u Ludbregu od petka do nedjelje održat će se izložba keramike pod nazivom “Moj svijet” autorice Nicol Sinković.

Nicol je osamnaestogodišnja mlada umjetnica iz Globočeca Ludbreškog koja se za keramiku zainteresirala sa sedam godina kada je krenula u malu školu keramike “ARTUM” centar za umjetničko stvaralaštvo ZB ART Ludbreg.

Kao dijete uz igru polako je učila modelirati koristeći se raznim alatima i usvajala različite tehnike. Tako je zavoljela glinu s kojom se i danas druži te nastavlja s kreativnim radom.

“Od djeteta do odrasle djevojke pređen je put koji je obilježio njeno djetinjstvo i ostavio traga kako fizičkog karaktera tako i utjecaj na psihički i emocionalni razvoj , a sve to u jednom okruženju pažnje i razvojnog tijeka koji će zasigurno ostaviti pozitivan trag na njen život. Koliko je Nicol utjecala na oblik predmeta toliko je glina oblikovala nju. Družeći se, zajedno su zakoračile u svijet odraslih”, izjavila je njena mentorica, ludbreška umjetnica Štefanija Baranašić.

Nicol je svoje radove dosad izlagala na dvadesetak skupnih izložbi u Ludbregu, Krapini, Sv. Ivan Zelini, Zagrebu, a u Varaždinu je 2014. primila i nagradu za najbolji rad.

Kroz izložbu “Moj svijet” predstavit će se s različitim radovima i različitim tehnikama iz različitih faza svog života, stoji na stranicama Grada Ludbrega.

Otvorenje izložbe u dvorcu Batthyany bit će u petak u 18 sati, a moći ćete je razgledati do nedjelje.

Ne propustite: