Četvrtak, 2. veljače 2023.

Mladi direktor trgovačkog društva muljao s porezom pa oštetio državu za 331.316 kuna

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv 33-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

“Sumnja se da je 33-godišnjak kao direktor trgovačkog društva od siječnja do lipnja 2021. poreznoj upravi podnio prijave poreza na dodanu vrijednost. U namjeri da trgovačkom društvu umanji obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost, u prijavama je osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu od 331.316 kuna, iako ta trgovačka nisu isporučila robu navedenu u računima. Time je neistinito iskazao pravo svog trgovačkog društva na odbitak pretporeza te oštetio državni proračun za navedeni iznos”, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv 33-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti