MLADI I PAMETNI Održano natjecanje iz informatike, učenici iz Čakovca pokazali sjajno znanje

Zadaci su poredani težinski, a koje natjecatelji mogu rješavati u C++ ili Python programskom jeziku.

Foto: MIS Strahoninec

Protekle je subote u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja (TICM) održano 4. kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici (HONI). S obzirom na brojnost natjecatelja, čak tri prostorije u TICM-u su bile gotovo sasvim ispunjene.

Podsjetimo, HONI natjecanje sastoji se od šest kola tijekom godine, a u svakom kolu natjecatelji dobivaju sedam vrlo zahtjevnih problemskih zadataka. Za rješavanje istih imaju na raspolaganju tri puna sata.

Zadaci su poredani težinski, a koje natjecatelji mogu rješavati u C++ ili Python programskom jeziku. Centar izvrsnosti informatike Međimurske županije, kao središte razvoja budućih IT stručnjaka, ostvaruje svoje ciljeve u razvoju izvrsnosti djece kao i širenju popularnosti STEM obrazovanja među mladima.

Najbolji rezultat na ovom kolu postigao je Ivano Lukačević osvojivši prvo mjesto u državi (4. razred Osnovne škole Čakovec). Slijede ga s drugim osvojenim mjestom Saša Ovčarić (5. razred Osnovne škole Čakovec) te Martin Josip Kocijan (4. razred srednje škole).

Sve rezultate natjecanja možete pogledati na ovoj poveznici.

Udruge MIS i MIK su od strane Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), na kraju prošle godine, primile priznanja za ostvarene uspjehe u prethodnoj sezoni. Tako je udruga MIS primila priznanje za osvojeno ekipno 2. mjesto u državi, dok je udruga MIK primila priznanje za osvojeno ekipno 3. mjesto u državi. Uzmemo u obzir veličinu županije, ovi rezultati plijene pažnju.

Ne propustite: