MLADI SLAVENAŠ Kako je Martinaga doživio prelazak u Mumlekov Varaždin

- Mislim da mi igre u Varaždinu mogu pomoći jer do sada još nisam u potpunosti osjetio seniorski nogomet, a sada imam priliku gotovo cijelu minutažu - rekao je o posudbi u Varaždin.

Marko Martinaga, perspektivni 18-godišnji lijevi bek, u ovome je prijelaznom roku svlačionicu Slaven Belupa zamijenio onom trećeligaša Varaždina. Naravno, radi se o posudbi te će u varaždinskoj momčadi najvjerojatno ostati do kraja sezone.

– Odradio sam pripreme sa Slaven Belupom u Medulinu, koje su prošle jako dobro, a što se tiče dojmova u Varaždinu, očekivano su dobri – kaže Martinaga.

Marko će u momčadi trenera Miljenka Mumleka prikupiti potrebnu seniorsku minutažu, ali također pomoći klupskom cilju, a to je napredovanje u viši rang.

– Moja uloga na pripremama bila je standardna pozicija – lijevi bek. Sa svojom igrom sam poprilično zadovoljan, ali isto tako sam svjestan da na nekim stvarima moram poraditi. Mislim da mi igre u Varaždinu mogu pomoći jer do sada još nisam u potpunosti osjetio seniorski nogomet, a sada imam priliku gotovo cijelu minutažu – nastavlja on.

Uz Martinagu, Varaždin je ove zime pojačao Ivan Antolek, nekadašnji igrač Međimurja, ciparske AEK Larnace, Gorice i slovenskog Zavrča. Prema riječima mladoga beka, ekipa je vrlo dobra te će, pod vodstvom Mumleka, činiti pravu ”klapu”.

– Cijela ekipa je jako složna, a tu su stariji i iskusniji igrači. S ekipom sam jako zadovoljan i ugodno iznenađen kako su me prihvatili. Trener Mumlek ima odlične i zanimljive treninge, tako mu je i odnos prema igračima odličan – zadovoljno kaže Marko.

Za kraj, rekao je kako se odlaskom Dine Štigleca nadao minutaži u Prvoj hrvatskoj nogometnog ligi, no dolaskom Melnjaka shvatio je da neće dobiti željenu priliku te se odlučio na posudbu.

Ne propustite: