Mladi Varaždinske biskupije održali treći Holywin

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina.

Holywin u varaždinskoj katedrali // Foto: Varaždinska biskupija
Holywin u varaždinskoj katedrali // Foto: Varaždinska biskupija

I ove godine noć uoči blagdana Svih svetih u Varaždinskoj biskupiji održano je molitveno slavljeničko bdijenje poznatije kao Holywin (Svetost pobjeđuje).

U varaždinskoj katedrali bdijenje pod geslom “Veselo kročim stazom života!” organizirao je Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Katedrala Uznesenja BDM na nebo dočekala je više od 500 posjetitelja u polumraku, a do cilja ih je vodila svjetlost koju su slijedile stope univerzalne Crkve – nas još putujućih, onih trpećih te onih proslavljenih”, priopćili su iz Varaždinske biskupije.

Svetu misupredvodio je povjerenika za mlade, vlč. Tihomir Koseca.

Holywin je održan i u koprivničkoj Župi sv. Antuna Padovanskog. Bdijenje je započelo svetom misom nakon kojeg je slijedilo klanjanje, a onda i prigodni program kojeg je pripremila koprivnička FRAMA. Geslo ovogodišnjeg Holywina bilo je “Ja – Svjetlost – dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane”.

Prvi Holywin u Hrvatskoj održan je 2003. godine u Župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici na prijedlog župnika. Od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine, a projekt se proširio i na druge biskupije.

Cilj Holywina, ističu u Varaždinskoj biskupiji, jest obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom želi se mlade, uoči blagdana Svih Svetih, pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.

“Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije no ikad! Pozovite svoje prijatelje, obitelji, rodbinu i dočekajmo svetkovinu Svih Svetih zajedno”, poručuju iz Ureda za pastoral mladih varaždinske biskupije.

Ne propustite: