Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Mladić (20) silovao 85-godišnjakinju, osuđen je na tri godine zatvora

Mladić je u vrijeme počinjenja djela imao 20 godina i vodio se kao mlađi punoljetnik. Na sudu je u potpunosti priznao krivnju

Preporučujemo

Županijski sud u Bjelovaru ovih je dana osudio danas 22–godišnjeg M.V.–a na tri godine zatvora zbog silovanja starice (85), piše Bjelovar.live.

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi, tada 20-godišnji mladić je pod okriljem noći s 25. na 26. listopada 2020. godine u jednom selu na orahovačkom području u Virovitičko–podravskoj županiji, rukom razbio staklo na ulaznim vratima obiteljske kuće u kojoj je starica živjela sama.

Kroz tako načinjen otvor ključem koji se nalazio s unutarnje strane uspio je otključati ulazna vrata nakon čega je ušao u kuću, a zatim u spavaću sobu, gdje se popeo na krevet u kojem se nalazila starica.

Kleknuo je između njenih nogu, a kada je nesretna žena počela dozivati u pomoć, stavio joj ruku na usta kako ne bi mogla vikati i snažno ju uhvatio za vrat.

U strahu da ju ne zadavi starica je prestala vikati, nakon čega ju je mladić pritisnuo tijelom kako ne bi mogla ustati iz kreveta i pobjeći, a potom ju je silovao.

Mladić je u vrijeme počinjenja djela imao 20 godina i vodio se kao mlađi punoljetnik. Na sudu je u potpunosti priznao krivnju. No, mala je to satisfakcija jer je žrtva, nažalost, u međuvremenu preminula i nije dočekala pravdu.

- Advertisement -

Najnovije objave