Subota, 29. siječnja 2022.

Mladić bježao policajcima pa autom pokušao pregaziti jednog od njih

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor

Preporučujemo

Županijsko državno odvjetništvo je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 19-godišnjeg mladića zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i prisile prema službenoj osobi.

Tereti se da je 10. srpnja ove godine u Varaždinu upravljao osobnim automobilom i, nakon što su mu pripadnici interventne jedinice policije u službenom vozilu iza njega svjetlosnim i zvučnim signalima dali zapovijed da se zaustavi radi utvrđivanja identiteta osoba u vozilu koje su prethodno vrijeđale policijske službenike, nije zaustavio vozilo, već je velikom brzinom nastavio vožnju bježeći policiji kroz mjesta Sračinec i Hrašćica gdje je na raskrižju naišao na zaustavljeno policijsko vozilo koje mu je prepriječilo put, a policijski službenik je stajao na pločniku kraj vozila.

Okrivljenom 19-godišnjaku stavlja se na teret da je tada, radi bijega, brzinom od oko 75 km/h prešao vozilom na pločnik i krenuo prema policijskom službeniku želeći ga vozilom usmrtiti.

Policijski službenik je izbjegao nalet vozila naglim odskokom u stranu. Okrivljenik je zaustavljen i spriječen u daljnjoj vožnji djelovanjem više policijskih ophodnji na jugozapadnoj obilaznici Varaždina.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

- Advertisement -

Najnovije objave