Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Mladić s 2,48 promila i bez vozačke sjeo za volan, vrijeđao je i policajce

Nakon saslušanja, sudac je 27-godišnjaku odredio zadržavanje najduže do 15 dana te je predan u varaždinski zatvor

U nedjelju su u 00.35 sati tijekom nadzora cestovnog prometa u Štamparskoj ulici u Nedelišću policajci zaustavili Fiat Punto čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak.

Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao 27-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,48 promila. Također, uvidom u evidenciju vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta rješenjem nadležne policijske uprave.

Nadalje, tijekom postupanja policajaca 27-godišnjak ih je verbalno vrijeđao i omalovažavao te je uhićen i priveden u čakovečku policijsku postaju.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske, u nedjelju u prijepodnevnim satima 27-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden dežurnom sucu Općinskom sudu u Čakovcu.

Nakon saslušanja, sudac je 27-godišnjaku odredio zadržavanje najduže do 15 dana te je predan u varaždinski zatvor.

Također, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) sankcioniran je izricanjem novčane kazne, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti