Petak, 19. kolovoza 2022.

Mladić vozio bez vozačke i pod utjecajem THC-a, odbio testiranje krvi i urina

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu do 80.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana

Preporučujemo

U utorak u 14.20 sati u Ulici Akademika Ladislava Šabana u Ivancu policajci su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak.

Kako je utvrđeno, vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog ispita bilo koje kategorije.

Obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu mladić je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, što je odbio.

Također je utvrđeno da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Isto tako, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena mu je mjera zabrane polaganja vozačkog ispita do 6. prosinca 2023. godine.

Tijekom postupanja od njega je oduzeta drobilica s 0,2 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu.

Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je počinio prekršaje, uz prijedlog trajnog oduzimanja.

Mladić je uhićen te je priveden u Policijsku postaju Ivanec, a potom i sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 10 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu do 80.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

- Advertisement -

Najnovije objave