Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Mladić za niz prometnih prekršaja dobio novčanu kaznu od 23.300 kuna

Alkotestiranjem 25-godišnjeg vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,93 promila

Preporučujemo

U subotu, 14. studenoga, 45 minuta nakon ponoći u Držimurcu, provodeći represivno-preventivne aktivnosti povodom Martinja, policajci Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 25-godišnji vozač.

Nešto ranije u Turčišću, spomenuti vozač nije postupio prema upućenim znacima policajaca da zaustavi vozilo, već je nastavio vožnju prema Držimurcu.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,93 promila.

Ujedno, nadzorom je utvrđeno kako je 25-godišnjak upravljao automobilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

– Okrivljenom 25-godišnjaku s područja općine Domašinec, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdani su prekršajni nalozi u kojima je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 23.300 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od devet mjeseca – izvijestila je PU međimurska.

Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prometnim prekršajima, 25-godišnjaku će se u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisati 15 negativnih bodova.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti