Utorak, 5. srpnja 2022.

Mladić zbog divljanja po cesti zaradio 14 dana zatvora i mora platiti 59.754 kuna!

Prilikom izricanja presude sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita

Preporučujemo

Nesavjesni 27-godišnji vozač u prekršaju je zatečen 7. ožujka oko 3.30 sati kada su ga policajci uočili u Kačićevoj ulici u Zagrebu gdje je pod utjecajem alkohola od 0,77 promila i bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke Renault Clio zagrebačkih registarskih oznaka.

Policajci su 27-godišnjaka pokušali zaustaviti u namjeri daljnje vožnje uz pomoć svjetlosnih signala nakon čega se u Klaićevoj ulici zaustavio, ali je po dolasku policajaca naglo startao te se velikom brzinom dao u bijeg.

Tada su policajci krenuli za njih te mu davali svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, međutim on je dalje nastavio vožnju zagrebačkim ulicama prolazeći kroz crvena svjetla na semaforima i vozeći u zabranjenom smjeru.

Nakon takve vožnje, zaustavio je vozilo na Zagrebačkoj aveniji, izašao iz njega i počeo trčati da bi ga policajci sustigli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Općinski sud u Zagrebu je 27-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 dana, koju je izdržao te mu je izrečena i novčana kazna u iznosu od 59.754 kuna.

Prilikom izricanja presude sud je istaknuo da mu je kao otežavajuća okolnost uzeo činjenicu da je i prethodno kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

- Advertisement -

Najnovije objave