MODERNIZACIJA OPĆINA U Velikom i Malom Bukovcu uskoro besplatan internet na javnim prostorima

Općine Veliki i Mali Bukovec konstantno rade na unaprjeđenju životnih standarda mještana.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Općine Veliki i Mali Bukovec konstantno rade na unaprjeđenju životnih standarda mještana, a idu i u korak s tehnologijom te nastoje svojim stanovnicima omogućiti život po najnovijim tehnološkim standardima.

Tako su se odlučile priključiti projektu osiguravanja besplatnog interneta na javnim prostorima.

Inicijativom WiFi4EU (eng. Wi-Fi for EU – Wi-Fi za Europsku uniju, op.a.)  u općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Ako već nemaju besplatne pristupne točke za Wi-Fi, općine imaju mogućnost zatražiti vaučere u vrijednosti od 15.000 eura za ugradnju potrebne opreme na javnim mjestima.

Među općinama kojima su u trećem pozivu Europske komisije za dodjelu financijske pomoći u promicanju internetske povezanosti u lokalnim zajednicama u okviru programa WiFi4EU odobrena sredstva nalaze se i općine Mali i Veliki Bukovec. Njima će biti dodijeljeni vaučeri u spomenutom iznosu od 15.000 eura. To je jednokratan iznos namijenjen isključivo za pokrivanje troškova za opremu i instalaciju pristupnih točaka za bežični internet.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković najavljuje besplatni bežični brzi internet u centru središnjeg naselja općine.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković // Foto: Općina Mali Bukovec

“Mali Bukovec je centralno naselje općine i ovime ćemo omogućiti brzu i kvalitetnu internetsku vezu svima koji se tamo zateknu. Moći će se besplatno priključiti i biti brzi u poslovima, uslugama ili drugim namjerama zbog kojih su u središtu naše općine. Tu su općinska uprava, restoran, dječji vrtić, ambulanta, i svi će moći koristiti brzi internet”, rekao je Marković te dodao da je ovo nastavak projekta uređenja centra Malog Bukovca.

“Imamo ideju uređenja centra naselja Mali Bukovec kao središta općine. U prvom koraku sredstvima MUP-a uredili smo raskrižje u centru naselja. U drugom koraku to je besplatni brzi Internet. Treći i četvrti korak bit će izgradnja novog društvenog doma i uređenje trga. Zahvaljujući projektu WiFi4EU općina Mali Bukovec kreće putem razvoja u moderno europsko naselje, što nam je i cilj”, zaključio je Marković.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić // Foto: Općina Veliki Bukovec

I u općini Veliki Bukovec moći će se koristiti besplatni Internet. Načelnik Franjo Vrbanić najavljuje da će to biti u središtima svih triju naselja – Velikog Bukovca, Kapele Podravske i Dubovice.

“Mi smo se opredijelili za postavljanje Wi-Fi free točke na području općine na tri lokacije. Dobit ćemo to da će se ljudi, najviše mlađa populacija, koristiti besplatnim internetom na javnim površinama i u javnim prostorima općine. To će biti središte Velikog Bukovca s općinskom upravom, osnovnom školom, crkvom, te središta Kapele Podravske i Dubovice s društvenim domovima. Siguran sam da će mogućnost korištenja besplatnog interneta visoke kvalitete i brzine posebno dobro doći udrugama”, izjavio je načelnik Vrbanić.

“Rok za realizaciju projekta je 18 mjeseci, ali mi planiramo završiti do ljeta sljedeće godine, kako bismo što prije korisnicima omogućili besplatni i brzi internet”, najavio je Vrbanić.

Ne propustite: