MODERNIZACIJA Otvoreno biciklističko parkiralište u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ Drago Vručinić.

Foto: Grad Križevci

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ danas je otvoreno biciklističko parkiralište. Vrpcu je svečano prerezao učenik koji je prošle godine sudjelovao na međunarodnom natjecanju „Sigurno u prometu“  u Češkoj Hrvoje Kašik u nazočnosti ravnatelja škole Igora Brkića, pobjednika ovogodišnjeg državnog natjecanja „Sigurno u prometu“, profesora i ostalih učenika.

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ Drago Vručinić.
U sklopu otvorenja na igralištu škole bio je postavljen poligon gdje su svi učenici mogli isprobati biciklističke vještine.

Također, učenici su mogli i testirati svoje znanje iz poznavanja prometnih propisa i oslikati platnenu torbu biciklističkim motivima, a ovom programu priključili su se i Križevačka udruga biciklista te Policijska postaja Križevci.
Ovaj projekt financirala je Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“, a pomoć u opremanju parkirališta pružile su križevačke tvrtke M Line i Pitagora te brojni volonteri.

Cilj ove akcije je pokrenuti niz aktivnosti kojima će se djecu i ubuduće poticati na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva na putu do škole.

Izvor: Grad Križevci.