MONSTRUMI Provalili čovjeku u kuću, vezali ga i gušili dok nije izdahnuo! A sve zbog manje od 4000 kuna!

Za ovaj nesvakidašnji zločin drastično su kažnjeni i prvi put, a sada još i jače.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com
Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Vrhovni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude tamošnjeg Županijskog suda u odnosu na visinu kazne izrečene 29 i 37-godišnjaku zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva.

Naime, prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 23 godine, a 37-godišnjak na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina.

Vrhovni sud preinačio je tu presudu i izrekao 29-godišnjaku dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina, a 37-godišnjaku kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, utvrdivši da su kazne prvostupanjskog suda preblage i da je zbog iskazane izuzetne bezobzirnosti i upornosti prema ubijenom kod počinjenja kaznenog djela opravdano izreći obojici okrivljenika strože kazne.

Podsjetimo, ovaj dvojac je u noći sa 17. na 18. siječnja 2016. u Donjoj Dubravi provalio u obiteljsku kuću tada 74-godišnjaka i pretraživao prostorije u cilju da pronađu novac.

U spavaćoj sobi zatekli su starca koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati, no on se probudio i pružio im otpor pa je 29-godišnjak sjeo na njega, stavio mu jastuk na lice i pritiskao tako da ne može disati, sve dok nesretnik nije prestao pružati otpor.

Obojica su mu potom vezali ruke, noge i oči vezicom, električnim žicama, remenjem i trakama.

Prvookrivljenik je pronašao kod oštećenika 500 eura i 200 kuna koje su uzeli, a nesretnik je preminuo.

Dakle, čovjek je život izgubio zbog manje od 4000 kuna.

Ne propustite: