Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Mrtav pijan mladić sletio s ceste, završio u dvorišnoj ogradi i zbrisao s mjesta nesreće

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 49.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana

Policija je izvijestila javnost o prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 9. listopada, oko 15.30 sati u Črncu Biškupečkom, naselju u sastavu Grada Varaždina.

Mladić (25) je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,31 promil te nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole zbog prikupljena 24 negativna prekršajna boda u razdoblju od dvije godine.

Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s ceste gdje je udario u žičanu dvorišnu ogradu, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Nakon prometne nesreće 25-godišnjak nije vlasniku oštećene ograde ostavio svoje podatke već je napustio mjesto događaja.

Kako stoji u policijskom izvješću, policajci su ga naknadno pronašli, uhitili i doveli u policijsku postaju.

Isti je uz optužni prijedlog doveden sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom određivanja zadržavanja u trajanju do 15 dana. Međutim, nakon saslušanja, sutkinja ga je pustila na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 49.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana, priopćila je PU varaždinska.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti