Srijeda, 1. prosinca 2021.

Mrtav pijan zaustavljen u Herešinu, oduzet mu je automobil i drastično je kažnjen

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca

Preporučujemo

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici u utorak je doveden 53-godišnji vozač koji je u ponedjeljak u 10.55 sati u Koprivničkoj ulici u Herešinu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila, i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, vozač nije koristio sigurnosni pojas.

Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 10. svibnja 2020. godine ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,5 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od čak 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Policija iastiče da je riječ o višestrukom recidivisti koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova.

Najnovije objave