Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Muškarac bez vozačke motorom naletio na pješakinju na pješačkom prijelazu, teško je ozlijeđena

Motorist se nije obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake

U subotu, 17. srpnja, oko 13.25 sati, 48-godišnjak je, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom A2 kategorije odnosno bez položenog vozačkog ispita te kategorije, upravljao motociklom marke Aprilia zagrebačkih registarskih oznaka prometnom trakom za ravno i lijevo sjeverne kolničke trake Ulice Ilica u smjeru zapada.

“Dolaskom do raskrižja s Ulicom Janka Grahora i obilježenog pješačkog prijelaza u istočnom dijelu raskrižja, nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješakinju koja je već stupila na obilježeni pješački prijelaz”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Tom prilikom, prošao je pored vozila koja su bila zaustavljena na lijevoj i desnoj prometnoj traci za ravno ispred obilježenog pješačkog prijelaza te je prednjim dijelom motocikla na pješačkom prijelazu, naletio na 27-godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik Ilice po obilježenom pješačkom prijelazu u smjeru juga, na koji je stupila s nogostupa sa sjeverne strane kolnika, dolazeći vozaču motocikla s njegove desne strane.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, u prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u KB Sveti Duh.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti