Petak, 27. svibnja 2022.

Muškarac na Facebooku povjerovao lažnoj rođakinji i ostao bez nekoliko tisuća kuna

46-godišnjak je lažnoj rođakinji na Facebooku dostavio fotografije e-bonova u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna kako bi potvrdila uplatu

Preporučujemo

Policajci Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su kaznenu prijavu 46-godišnjaka kojom prijavljuje kazneno djelo prijevaru.

Naime, u subotu, 22. siječnja, oštećeni je putem Facebooka zaprimio poruku od osobe za koju je mislio da se radi o njegovoj rođakinji, a kojom ga traži novčanu pomoć za kupnju uređaja za što su joj potrebni paysafecard e-bonovi.

Oštećeni je kupio navedene bonove u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna te je lažnoj rođakinji na Facebooku dostavio fotografije e-bonova kako bi potvrdila uplatu.

Nakon toga je Facebook profil je izbrisan, a je 46-godišnjak kontaktirao rođakinju koja mu je potvrdila da se radi o lažnom profilu te je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je Policijska uprava međimurska.

- Advertisement -

Najnovije objave