NA DOMAĆEM TERENU Održan prvi krug HKRL Sjever, Podravkašice ostvarile uvjerljive pobjede

Liga je podijeljena na tri regije (sjever, zapad, jug) iz kojih će najbolje plasirani klubovi biti sudionici na Završnici Prvenstva Hrvatske.

Foto: RK Podravka Vegeta

Ovog vikenda počela su natjecanja u 1. hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi (igračice godišta 2002. i mlađe).

Liga je podijeljena na tri regije (sjever, zapad, jug) iz kojih će najbolje plasirani klubovi biti sudionici na Završnici Prvenstva Hrvatske.
U ligi Sjever prijavljeno je 11 klubova, a igra se turnirski u sedam krugova.

S obzirom na dovoljan broj igračica godišta 2002. i 2004., koje sve zajedno čine drugu ekipu RK Podravke, u ligu su prijavljene bile dvije ekipe (Podravka 1 i Podravka 2). U službenoj konkurenciji igrat će kadetkinje 2002. godišta popunjene s nekim igračicama iz 2004. godišta, a druga je ekipa sastavljena samo od 2004. godišta i igrat će van konkurencije.

Jučer je u prvom krugu Podravka ugostila ŽRK Radnik (Križevci) i ŽRK Đurđevac.
Rezultati:
Podravka 1 – Đurđevac 31:9
Podravka 2 -Radnik 18: 15
Podravka 1 – Radnik 23:13
Podravka 2 – Đurđevac 34:12

“Iz rezultata utakmica vidljivo je da su obje naše ekipe bile dominantne u odnosu na protivnice, u svim utakmicama zabilježile uvjerljive pobjede te upisale prve bodove. Istini za volju treba reći da je RK Đurđevac došao s nepotpunom i oslabljenom ekipom pa je i to doprinijelo njihovim visokim porazima. Igrom mojih djevojaka iz obje ekipe u cjelini sam zadovoljna. Bilo je grešaka i brzopletosti ,’gladi’ za golovima, ali u ovakvim utakmicama to ne uzimam kao grijeh. Pustila sam da se raspucaju i rastrče, da pokažu svoje individualne mogućnosti ne tražeći posebno odgovornu igru. Tim više, što je dio njih dan prije imalo tešku utakmicu u Osijeku s povratkom u Koprivnicu tek oko 2 sata u noći. Važno je da su sve ostale zdrave i spremne za daljnja natjecanja koja slijede”, rekla je trenerica Đurđica Zečević.

Podravka 1 : Josipović 6, Strugar 9, Stručić 7, Vuljak 6, Vrabelj 1,Balaško 4, Zagrajski 1, Domijan 1, Firšt 3, Dedi 2, Beljak 3, Strahija 4, Perić 8, Paleka 1, Galinec

Podravka 2 : Međurečan 9, Đuranek 3, Sever 12, Crnjak, Hrupec 4, Smolak 1, Kovač 7, Žganjar 5, Švenda 8, Jagustin 3.

Ne propustite: