Petak, 19. kolovoza 2022.

Na internetu oglasio da nudi pozajmice pa nesretnu ženu koja mu se javila prisilio da mu uplati preko 100.000 kuna

Iako novac nije imala, prisiljena ozbiljnom prijetnjom, ona ga je posuđivala od različitih osoba

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu 44-godišnjakinje.

Tereti se da je, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi neutvrđenog dana i mjeseca 2021. godine, na internetskom oglasniku oglasio da nudi novčane pozajmice.

Ne sumnjajući u navode iz oglasa, 30. kolovoza, putem elektroničke pošte osumnjičenom se javila oštećena 44-godišnjakinja i zatražila novčanu pozajmicu.

Nakon što mu je dostavila traženu osobnu dokumentaciju u svrhu ishodovanja pozajmice, 27-godišnjak je u tu svrhu od nje zatražio i određeni novčani iznos na ime troška ishođenja kredita. Kako oštećena tada nije bila u mogućnosti uplatiti mu navedeni novčani iznos, javio joj je da je isplata pozajmice obustavljena.

Međutim, 27-godišnjak tada nije odustao od namjere stjecanja protupravne imovinske koristi već ju je u razdoblju od 1. rujna do 9. studenoga kontinuirano, pozivajući se na ime nerealizirane pozajmice i koristeći pri tome ozbiljne prijetnje prema njoj i članovima njezine obitelji, kao i razne oblike zastrašivanja, prisilio da u više navrata kupuje vaučere za plaćanja na internetu.

Iako novac nije imala, prisiljena ozbiljnom prijetnjom, ona ga je posuđivala od različitih osoba, a vaučere je nakon kupnje, po njegovim uputama, 27-godišnjaku prosljeđivala elektroničkom poštom.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je nesretna 44-godišnjakinja oštećena za više od 100.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave