Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Na katu kuće uzgajao marihuanu, evo što je sve policija kod njega pronašla

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku,

Preporučujemo

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Tereti se da je u točno neutvrđenom vremenskom periodu na katu kuće na području Velike Gorice uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja. U tim je prostorijama sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Pretragom obiteljske kuće u vlasništvu 44-godišnjaka u utorak su pronađene dvije posebno prerađene prostorije u kojima su s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađeno ukupno 134 komada zasađenih stabljika marihuane visine do 155 centimetara, zatim 1494 grama marihuane pakirane u šest različitih paketa, 518 grama lišća i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njega podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti