NA MARTINJE POČINJE LUDILO Pogledajte parove prvog kola devete sezone popularne KC lige

Liga bez briga zapravo je naš izvorni povratak KC ligi. A na KC ligi i ovaj će put nastupiti 12 ekipa, i to vrlo jakih. Ispadanja nema, a naslov brani Bimbo - rekao je Tomislav Zalar, predsjednik Koprivničke udruga za rekreativni sport, koja organizira ligu.

Slavlje Bimbača // Foto: Mario Perlok
Slavlje Bimbača // Foto: Mario Perlok

Ove subote, na Martinje, započinje deveta sezona popularne KC lige, malonogometnog prvenstva rekreativaca i veterana.

Novitet je da više neće biti ženskog turnira zbog toga što se dosta igračica registriralo, odlučilo na “profesionalizam”, a poznato je da nije dozvoljen nastup igrača i igračica registriranih u klubovima koji se natječu u saveznim ili županijskim nogometnim ligama. No, to ne znači da neće biti i utakmica žena. Bit će, ali revijalnog karaktera.

Liga bez briga, pak, povećat će se s pet na osam ekipa. Uz postojeće, u novu sezonu ulaze i veterani Koprivnice, KURS (ekipa organizatora i njihovih prijatelja) i Romantičari (najstariji dio ekipe koja se od samog početka natječe na KC ligi). U Ligi bez briga naslov brani Komunalac.

– Liga bez briga zapravo je naš izvorni povratak KC ligi. A na KC ligi i ovaj će put nastupiti 12 ekipa, i to vrlo jakih. Ispadanja nema, a naslov brani Bimbo – rekao je Tomislav Zalar, predsjednik Koprivničke udruga za rekreativni sport, koja organizira ligu.

Kao i uvijek do sada, glavna nagrada bit će jedinstvena instalacija Velimira Briškog.

– Jedina smo liga na kojoj se igra za čavle – rekao je Zalar.

Glavni pokrovitelj KC lige je Grad Koprivnica, kroz Zajednicu športskih udruga grada Koprivnice.

– Nadam se da ćemo se viđati na terenu i na tribinama, u trećem poluvremenu. Koprivnica je grad sporta, malo se gradova može pohvaliti s toliko puno uspjeha, kako u profesionalnom, tako i u amaterskom sportu. Malo gradova toliko puno ulaže u sport i rekreaciju – istaknuo je Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik.

Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice, pohvalila je trud koji dečki iz KURS-a ulažu u ovaj projekt.

– Sretni smo i ponosni što je udruga KURS pokrenula iznimno i od publike odlično prihvaćeno natjecanje. Isto kao i Ljetnu ligu od ove godine. Svaka čast – kazala je ona.

Iako satnica još nije definirana, poznati su parovi prvog kola ovog malonogometnog spektakla.

U subotu će se tako u glavnom turniru KC lige sučeliti Bimbo i UMNK, CB Active i Inducta ++, CB Golf i UŠRPS, Petgrad/OPG Radiček i Sedma sila te Protim/Mavik/Mesnice Martinjak i Klikaj.hr. Utakmica KKC Pixela i Romantičara je dogovorno odgođena.

U Ligi bez briga, pak, igrat će HEP i Veterani, KURS i Komunalac, Grad Koprivnica i Forma Legalis te Romantičari i Profesori.

Ne propustite: