NA MLADIMA SVIJET OSTAJE Na konferenciji savjeta mladih sudjelovali su i čakovečki predstavnici

Na 1. Godišnjoj konferenciji savjeta mladih održanoj u utorak, koju je organizirao Savjet za mlade Vlade RH u Hrvatskom saboru, sudjelovalo je čak 65 savjeta mladih iz jedinica lokalne i područne samouprave iz cijele Hrvatske.

Foto: Grad Čakovec

Na 1. Godišnjoj konferenciji savjeta mladih održanoj u utorak, koju je organizirao Savjet za mlade Vlade RH u Hrvatskom saboru, sudjelovalo je čak 65 savjeta mladih iz jedinica lokalne i područne samouprave iz cijele Hrvatske. Među njima su se našli i predstavnici Savjeta mladih Grada Čakovca.

“Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske” bila je tema konferencije, a uvodne govore održali su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar uprave Lovro Kuščević.

Konferencija se sastojala od nekoliko panel rasprava koje su vodili ljudi iz različitih područja politika prema mladima, naglašavajući dobre prakse rada savjeta diljem RH, kao i nekoliko radionica na kojima su članovi savjeta iz prve ruke mogli podijeliti svoje mišljenje oko stanja, izazova i rješenja uključivanja mladih na lokalnoj razini kako bi stekli nova znanja i iskoristili ih u svojim sredinama.

Savjet mladih Grada Čakovca na konferenciji predstavljali su Dario Gašparić, predsjednik savjeta i Lovro Horvat, zamjenik predsjednika savjeta.

Foto: Grad Čakovec
Foto: Grad Čakovec
Ne propustite: