Utorak, 5. srpnja 2022.

Na nagovor poznanika čovjeku zapalio automobil

Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 60.000 kuna. Uhićen je i počinitelj i naručitelj

Preporučujemo

Policajci su proveli kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na oštećenje tuđe stvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je mladić tijekom veljače 2020. godine tražio više svojih poznanika da za određeni novčani iznos zapale osobni automobil marke Jeep Compass zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu 57-godišnjaka, u centru Zagreba, da bi u noći s 1. na 2. ožujka jednog od poznanika i potaknuo da to i učini.

Ujedno mu je dao podatke o vozilu i mjestu gdje je parkiran.

Tijekom iste noći, oko 3.35 sati, muškarac je došao na adresu Prilaz Gjure Deželića te zapalio automobil.

Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 60.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Podsjetimo, najprije je uhićen počinitelj, i to peta dana nakon što je zapalio automobil.

Riječ je o 25-godišnjaku. Prišao je vozilu i zapaljivom tekućinom polio vjetrobransko staklo i poklopac motora, zapalio tekućinu zbog čega je izgorio prednji dio automobila, a dijelom i njegova unutrašnjost.

Potom se uputio do taxi vozila, koje je bilo parkirano odmah nasuprot mjesta događaja, te se njime odvezao do autobusne stanice u Ulici kneza Branimira otkuda se udaljio pješice.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

- Advertisement -

Najnovije objave