Petak, 3. veljače 2023.

Na području Koprivničko-križevačke županije čak četiri požara na otvorenom

Dolaskom proljeća i povoljnijih vremenskih prilika započinju i radovi na pripremanju poljoprivrednog zemljišta, uz koje je uvijek vezano i spaljivanje biljnog otpada i trave

Preporučujemo

Policija je izvijestila o čak četiri požara na otvorenom koja su se dogodila u subotu na području Koprivničko-križevačke županije.

Naime, oko 10.30 sati u Svetom Ivanu Žabno 39-godišnjak je spaljivao suhu travu i nisko raslinje te se požar proširio na susjednu parcelu kojom prilikom su nagorjele sadnice hrasta. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljeno izvješće.

Zatim je oko 12 sati u Špoljarskoj ulici u Koprivnici 47-godišnjak u vrtu spaljivao trsje te se uslijed vjetra vatra proširila na susjednu parcelu gdje je izgorjela suha trava i raslinje, a oko 12.50 sati u Jagnjedovcu je 21-godišnjakinja spaljivala suho granje te se uslijed vjetra vatra proširila na suhu travu.

Također, oko 13 sati u Ulici Vinica u Koprivnici nedaleko šume na neutvrđen način izbio je požar suhe trave i niskog raslinja.

Požare su ugasili vatrogasci, na sreću, nije bilo ozlijeđenih osoba.

“Ovom prilikom apeliramo na građane da se pridržavaju odredaba zakona o zaštiti od požara, zakona o šumama te općinskim i gradskim odlukama o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla”, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti