Na tavanima, u klijetima i garažama držimo cijeli arsenal oružja i streljiva

Podravci i Prigorci policiji su do studenoga predali 14 puški, tri pištolja, 16 komada ostalih vrsta oružja, 44 bombi, 23 mina, 148 komada ostalih rasprskavajućih sredstava, 8786 komada streljiva i tri kilograma eksploziva.

Policija iznova apelira na građane da se iz svog okruženja riješe nedozvoljenog oružja i streljiva. Dobrovoljnom prijavom, osim što će doprinijeti sigurnosti sviju nas, izbjeći će i neželjene sankcije.

U koprivničko-križevačkoj policiji manje-više su zadovoljni odzivom građana njihovoj akciji “Manje oružja – manje tragedija”, iako u listopadu baš i nisu bile bajne brojke što se dragovoljnih predaja oružja i streljiva tiče. Građani su policiji predali samo jedan pištolj, ručnu bombu i 90 komada streljiva.

Statistika u prvih deset mjeseci ove godine puno je bolja. Podravci i Prigorci, prema službenim podacima, policiji su predali 14 puški, tri pištolja, 16 komada ostalih vrsta oružja, 44 bombi, 23 mina, 148 komada ostalih rasprskavajućih sredstava, 8786 komada streljiva i tri kilograma eksploziva.

Ne propustite: