NAGRADA ‘FRAN GALOVIĆ’ Pobjednik će osvojiti 10.000 kuna, pogledajte koji su uvjeti za prijavu

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 10.000 kuna, koji će se pobjedniku ili pobjednici uručiti na svečanosti zatvaranja 26. međunarodnog festivala "Galovićeva jesen" 26. listopada u Koprivnici.

Ilustracija // Foto: pixabay.com
Ilustracija // Foto: pixabay.com

Otvoren je natječaj za Nagradu “Fran Galović” 2019. godine, a traje do 30. lipnja. Natječaj su raspisali Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta. U obzir se uzimaju knjige hrvatskih autorica/autora isključivo književnog karaktera (poezija, proza, drama), pisane bilo kojim hrvatskim jezičnim idiomom.

Natjecati se mogu nakladnici ili autorice, odnosno autori, s prvim izdanjima knjiga koje su objavljene između 1. srpnja 2018. i 30. lipnja 2019. godine.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 10.000 kuna, koji će se pobjedniku ili pobjednici uručiti na svečanosti zatvaranja 26. međunarodnog festivala “Galovićeva jesen” 26. listopada u Koprivnici.

Pet primjeraka knjige potrebno je poslati na adresu: Grad Koprivnica, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica, s naznakom: Za Nagradu “Fran Galović”.

Ne propustite: