NAGRADA ‘ŠEGRT HLAPIĆ’ Strukovna škola Đurđevac najbolja je strukovna škola za obrtnička zanimanja u Hrvatskoj

Ova nagrada je potvrda rada učenika, djelatnika škole i učeničke zadruge "Picoki" koji su i ove školske godine sudjelovali u brojnim aktivnostima kojima se promiču strukovna zanimanja.

Radovi učenika elektrotehničkih zanimanja // Foto: Strukovna škola Đurđevac
Radovi učenika elektrotehničkih zanimanja // Foto: Strukovna škola Đurđevac

Strukovnoj školi Đurđevac bit će dodijeljena nagrada “Šegrt Hlapić” Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za najbolju strukovnu školu za obrtnička zanimanja u 207. godini.

Uručenje nagrade bit će 30. lipnja u Zagrebu na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore povodom Dana Komore.

Ova nagrada je potvrda rada učenika, djelatnika škole i učeničke zadruge “Picoki” koji su i ove školske godine sudjelovali u brojnim aktivnostima kojima se promiču strukovna zanimanja.

“Škola promovira obrtnička zanimanja kroz manifestacije koje sama organizira, dane otvorenih vrata, sajam učeničkih zadruga, te posjete i prezentaciju rada u osnovnim školama na našem upisnom području. Prezentiranjem rada škole na obrtničkim sajmovima i sajmovima inovacija srednjoškolce se povezuje s potencijalnim poslodavcima iz lokalne zajednice te se promoviraju strukovna zanimanja među mladima. Suradnja s lokalnom zajednicom provodi se kroz sudjelovanje učenika i nastavnika na manifestacijama poput Dana voća, Legende o Picokima, Medvenih dana, Kušleca z Đurđevca te Adventskog sajma”, priopćili su iz đurđevačke Strukovne škole.

Ove godine njihova se škola plasirala na državno natjecanje iz obrazovnog sektora promet i logistika na kojem je učenik 3. razreda Matija Tržić osvojio treće mjesto u natjecateljskoj disciplini vozač motornog vozila.

“Škola prezentira rezultate svoga rada i u ostalim strukovnim programima koje provodi. Do sada je sudjelovanjem na Državnoj smotri učeničkih radova iz elektrotehnike i računalstva predstavila inovativne uratke učenika iz područja robotike i automatiziranog upravljanja, poput CNC stroja, elektronskih bubnjeva, makete auta na daljinsko upravljanje, stroja za sortiranje po boji i drugo”, ističu iz đurđevačke Strukovne škole.

Doprinos promicanju strukovnih zanimanja, dodaju, dao je i projekt Poduzetnik za 5 kojim su postavljeni temelji za daljnje prijave projekata na natječaje. Škola je samostalno ili kao partner sudjelovala i u ostalim projektima od kojih valja istaknuti obuku programera mobilnih aplikacija, ljetnu školu programiranja i robotike, projekt osiguravanja pomoći učenicima s teškoćama u razvoju (Prilika za sve 1 i 2), a u pripremi su trenutno projekti unaprjeđenja digitalne i medijske pismenosti te promicanje umjetnosti i kulture među mladima.

Škola inače obrazuje kadrove za obrtnička zanimanja automehatroničar, elektroničar-mehaničar, frizer, kozmetičar, stolar, strojobravar, CNC operater, kuhar, konobar te instalater grijanja i klimatizacije, u kojima je naglasak stavljen na praktičnu nastavu čime se nakon odrađivanja pripravničkog staža polaznicima omogućuje polaganje majstorskog ispita. Na taj način škola stvara preduvjete za daljni razvoj obrtništva.

Promocija zanimanja automehatroničar na Gospodarskom i obrtničkom sajmu u Križevcima // Foto: Strukovna škola Đurđevac
Promocija zanimanja automehatroničar na Gospodarskom i obrtničkom sajmu u Križevcima // Foto: Strukovna škola Đurđevac
Promocija obrtničkih zanimanja na Gospodarskom i obrtničkom sajmu u Križevcima // Foto: Strukovna škola Đurđevac
Promocija obrtničkih zanimanja na Gospodarskom i obrtničkom sajmu u Križevcima // Foto: Strukovna škola Đurđevac
Ne propustite: