NAGRADNI IZLET Volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica posjetili Hrvatsko zagorje

Cjelodnevno druženje završilo je večerom uz muziku i ples u restoranu Seoskog turizma obitelji Crnko u Jalžabetu.

Foto: Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

Volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa (GD CK) Koprivnica kao i svake godine otišli su na zasluženi izlet. Ovog puta, protekle subote, posjetili su Hrvatsko zagorje, gdje su cijeli dan uživali u druženju i razgledavanju.

Sve volontere koji ulažu svoje vrijeme i dobrovoljni rad u GD CK Koprivnica tijekom godine, GD CK Koprivnica svake godine nagradi jednodnevnim izletom. Predsjednici općinskih i mjesnih društava i društava darivatelja krvi, organizatori davalaštva i volonteri u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, kao i zaposlenici, proveli su subotu na izletu u Hrvatskom zagorju. Nakon vožnje do Gornje Stubice, izletnici su obišli Muzej seljačkih buna, koji je smješten u baroknom dvorcu obitelji Oršić iz 18. stoljeća, a osnovan i otvoren za javnost u povodu 400. godišnjice velike Seljačke bune 1573. godine.

U Kumrovcu su posjetili Etno selo, jedinstveni muzej koji je i jedini muzej na otvorenom, a posjetiteljima dočarava zagorsku tradiciju ruralnog prostora s prijelaza s 19. u 20. stoljeće.

Posebna atrakcija Etno sela su starinske “hiže” koje kriju zanimljive prikaze seoske kulture življenja kao i prikaze tradicionalnih obrta s početka 20. stoljeća.

Cjelodnevno druženje završilo je večerom uz muziku i ples u restoranu Seoskog turizma obitelji Crnko u Jalžabetu.

Na ovaj način Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zahvaljuje svim svojim volonterima i dobrovoljnim darivateljima krvi koji nesebično pomažu u radu GD CK Koprivnica.

Ne propustite: