Utorak, 29. studenoga 2022.

Naivni 46-godišnjak mislio da ulaže u kriptovalute pa ostao bez više desetaka tisuća kuna

U komunikaciji i povjerenju s nepoznatim osobama, 46-godišnjak im je dao podatke sa svoje bankovne kartice (broj računa i CVV sigurnosni broj) te je putem više aplikacija za pristup računalu na daljinu omogućio pristup svom računalu

Preporučujemo

Međimurska policija zaprimila je u srijedu kaznenu prijavu 46-godišnjaka s područja Međimurske županije.

Naime, 46-godišnjak je u rujnu 2021. na internetu pronašao oglas o investiranju u kriptovalute te se putem linka povezao na internet stranicu gdje je ispunio obrazac sa svojim osobnim podacima, nakon čega su mu ubrzo od strane više nepoznatih osoba stizali pozivi sa stranih brojeva.

U komunikaciji i povjerenju s nepoznatim osobama, oštećeni muškarac im je dao podatke sa svoje bankovne kartice (broj računa i CVV sigurnosni broj) te je putem više aplikacija za pristup računalu na daljinu omogućio pristup svom računalu. Potom su uz autorizaciju oštećenog izvršili nekoliko transakcija na nepoznate račune u cilju ulaganja u kriptovalute. Nakon toga nepoznate osobe su prekinule svu komunikaciju, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti