Najbolje selfije u knjižnici napravili u Bregima i Đurđevcu

Dvije su autorice najboljih selfija iz Koprivničko- križevačke županije, Aleksandra Đuračić Zečević, članica Gradske knjižnice Đurđevac i Luna Varga iz OŠ Koprivnički Bregi.

Luna Varga iz OŠ Koprivnički Bregi // Foto: Facebook

Za Dan hrvatskih knjižnica Hrvatsko knjižničarsko društvo izabralo je datum 11. studenoga. Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica odvijao se pod sloganom ”Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno!” kako bi se osnivače, korisnike, suradnike i širu javnost potaknulo ne samo na razmišljanje o tome što knjižnica znači za njih i njihovu zajednicu, već i na zagovaranje širenja i modernizacije hrvatskih knjižnica.

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica proglašava se Knjižnica godine u Hrvatskoj. Ove je godine to Hrvatska knjižnica za slijepe iz Zagreba. Koprivnička Knjižnica i čitaonica ”Fran Galović” to je priznanje dobila 2013. godine.

Kako bi se u obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica uključilo što više mladih, organiziran je nacionalni Natječaj za najbolji selfie u knjižnici. Tema natječaja bila je ”Što mi znači knjižnica”. Natjecalo se ukupno 86 osoba, a posebno povjerenstvo izabralo je tri najbolje fotografije bez rangiranja. Dvije su autorice najboljih selfija iz Koprivničko- križevačke županije, Aleksandra Đuračić Zečević, članica Gradske knjižnice Đurđevac i Luna Varga iz OŠ Koprivnički Bregi. Priznanje su dobile i Karla Kulić i Martina Ramljak iz OŠ Augusta Šenoe u Osijeku.

Ne propustite: