NAJBOLJI DOMAĆI PROIZVODI Ne propustite prvi Regionalni plac ove subote u dvorani MESAP

Na Regionalnom placu predstavit će se međimurski OPG-ovi, ali i oni iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Kako bi prezentirala i promovirala visokokvalitetne domaće proizvode obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, Međimurska županija inicirala je projekt Regionalnog placa.

Regionalni plac predstavlja najbolje proizvode obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

S ciljem prezentacije visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, Međimurska županija inicirala je projekt Regionalnog placa.

Tijekom godine na Mesapu je predviđeno održavanje četiri do šest prodajno-izložbenih sajamskih priredbi koje će okupljati OPG-ove iz sjeverozapadne Hrvatske.

Prvi Regionalni plac održat će se u subotu od 10 do 17 sati u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće.

Na Regionalnom placu predstavit će se međimurski OPG-ovi, ali i oni iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije.

Predstavljat će razne domaće proizvode kao što su povrće, volje, razne vrste brašna, ulja, sireva i ostalih mliječnih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, meda, kolača, sjemenja, raznih sokova, zdravih napitaka, vina ili voćnih rakija.

Poznata eko-uzgajivačica Bernarda Orehovec će zainteresiranima na predavanju govoriti o mjesečevom sjetvenom kalendaru.

Osim velikog broja izlagača i njihovih proizvoda, organizirani su razni drugi zanimljivi sadržaji – od 12 sati održava se riblji piknik na kojem će se pripremati razni specijaliteti, a poslastica dana je šaran na rašljama.

Također će se predstaviti i međimurski ribiči, pa će tako svoj rad prezentirati međimurski Savez športskih ribolovnih društava, a svoju opremu izložiti hrvatski reprezentativci iz ŠRD Klen Sveta Marija.

Sve to živom svirkom začinit će Tamburaški sastavi “Svirci” i “Taliri”.

Izvor: Međimurska županija

Ne propustite: