NAJVEĆE PRIZNANJE Đurđevčanin David Kuzmić osvojio Oscar znanja

Najveće je to priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi mentori.

David Kuzmić i njegova mentorica Katica Tomrlin // Foto: OŠ Đurđevac

Davidu Kuzmiću, učeniku 7. razreda Osnovne škole u Đurđevcu, dodijeljen je Oskar znanja za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji sedmih razreda.

Davidovoj mentorici Katici Tomrlin, pak, dodijeljeno je priznanje i plaketa.

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održana je 28. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je čak 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora, učitelja i nastavnika koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima.

Oskare znanja dodijelili su, ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, pomoćnica ministrice Lidija Kralj, a ispred Hrvatske zajednice županija župan Međimurske županije Matija Posavec.

Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca.

Oskar znanja i ove je godine tradicionalno državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom zajednicom županija.

Najveće je to priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi mentori.

“Čestitamo Davidu još jednom na toj prestižnoj i jedinstvenoj nagradi i priznanju za predan i ustrajan rad, te za uspješno i primjereno predstavljanje svoje škole i Grada Đurđevca”, istaknuli su iz ove đurđevačke škole.

Ne propustite: