NAKON 26 GODINA Zatvara se poznati kafić Aquamarin, a evo i tko će useliti u taj prostor

Razlog zatvaranja je taj jer nismo uspjeli dobiti produljenje najma prostora u kojem se nalazi Aquamarin, iako smo o tome razgovarali i s gradonačelnikom i s novom ravnateljicom POU Varaždin koja želi veći prostor za predvorje kina Gaj - istaknuli su vlasnici kafića Aquamarin.

Aquamarin je poslovao u centru Varaždina 26 godina // Foto: Facebook Aquamarin Varaždin
Aquamarin je poslovao u centru Varaždina 26 godina // Foto: Facebook Aquamarin Varaždin

Nakon 26 godina rada kafića Aquamarin, koji je jedan od najpoznatijih varaždinskih kafića, smješten u Gajevoj ulici, 15. ožujka zatvara svoja vrata.

Budući da su mnogi tamo provodili vrijeme, ljudi sa zanimanjem žele doznati razloge zatvaranja, ali i što će biti na tom mjestu. Razloge zatvaranja kafića, objavili su vlasnici, braća Nevenko i Mario Kušević na Facebook stranici kafića Aquamarin.

– Razlog zatvaranja je taj jer nismo uspjeli dobiti produljenje najma prostora u kojem se nalazi Aquamarin, iako smo o tome razgovarali i s gradonačelnikom i s novom ravnateljicom POU Varaždin koja želi veći prostor za predvorje kina Gaj. Nama je bilo lijepo, a nadamo se da smo ispunili barem dio očekivanja naših gostiju kojima zahvaljujemo na vjernosti, pohvalama i kritikama, bez kojih ne bi uspjeli održati Aquamarin tako dugo. Isto tako zahvaljujemo poslovnim partnerima, izvođačima i našim djelatnicima – napisali su na stranici i najavili da će cijelo poslovanje i djelatnike od 15. ožujka premjestiti u drugi objekt Mea Culpu, koja se nalazi na Stančićevom trgu udaljena dvije minute od Aquamarina.

Kafić će se zatvoriti, dakle, 15. ožujka, a do 20. ožujka prostor bi trebao biti ispražnjen. Za nove planove u tom prostoru, upitali smo ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta, Sandru Malenicu.

– Plan je prostor oblikovati kao svojevrsni ‘dnevni boravak’ gdje će biti moguće naručiti piće, jer POU ima pravo baviti se i ugostiteljskom djelatnošću. Prostor će služiti kao mjesto gdje posjetitelji kina mogu ostati nakon projekcije, ali i doći tijekom dana, pročitati knjigu, budući da će prostor biti opremljen literaturom vezanom uz ono čime se bavimo, a funkcionirat će i kao mjesto na kojem će se održavati razne prezentacije, radionice, književne večeri i slično – najavila je S. Malenica.

Ne propustite: