Petak, 27. svibnja 2022.

Nakon pokvarenih jaja, novi slučaj: policija uhitila i branitelja jer je napisao da je Plenković pavijan

Prekršajni sud obojicu ih je ispitao te nakon toga pustio da se brane sa slobode

Preporučujemo

Nakon priče o 72-godišnjem Mladenu Ćustiću, čiji je komentar o premijeru Andreju Plenkoviću rezultirao uhićenjem, zadarska policija je uhitila još jednog muškarca, Zadraninu Hrvoju Vrkiću.

Kako doznaje Telegram, “Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s Facebooka zbog kojeg je zadarska policija u subotu privela 49-godišnjeg branitelja.

Vrkić (49) je komentirao najavu dolaska premijera i njegove delegacije u Zadarsku županiju u povodu obilježavanja godišnjice akcije Maslenica.

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže kako je u šoku te kako je u policijskoj postaji proveo osam sati.

– Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ne jedem ni ne pijem, narušeno i je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen, rekao je Vrkić ističući da je pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu.

– Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi, poručio je Vrkić, piše Antena Zadar.

Podsjetimo, u ponedjeljak je umirovljenik iz Briševa prvo osumnjičen za prijetnju pa za narušavanje javnog reda i mira, pišu 24sata.

“Triba ga dočekati s pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvata, narcisoidni jadnik”, napisao je umirovljenik Mladen Ćustić (72).

Oba komentatora optužena su za vrijeđanje premijera. U optužnom prijedlogu policija je navela da su “vrijeđali i omalovažavao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanje 29. godišnjice VRO Maslenica”.

Od prekršajnog suda policija je tražila da obojicu komentatora zadrži u pritvoru. Tvrdili su da postoji bojazan da bi prekršaj za koji su prijavljeni mogli ponoviti. Kao kaznu za 49-godišnjaka i 72-godišnjaka policija je predložila 30 dana zatvora. Prekršajni sud obojicu ih je ispitao te nakon toga pustio da se brane sa slobode.

- Advertisement -

Najnovije objave