NAPAD NA SLUŽBENE OSOBE Prijetio i napao policijske službenike, završio u istražnom zatvoru s uputnicom za psihijatriju

Tereti ga se i da je nakon opisanog događaja, u prostorijama policijske postaje prijetio trojici policijskih službenika da će ih ubiti kad izađe iz zatvora.

Ilustracija // Foto: Međimurske novine

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja prisile prema službenoj osobi.

Okrivljenika se optužnicom tereti da je 21. lipnja 2019. u Novom Marofu, nakon što su mu policijski službenici zbog ranije počinjenog nasilničkog ponašanja u obitelji i više prometnih prekršaja dali znak da zaustavi kombi vozilo kojim je upravljao, nije zaustavio vozilo već je zaobišao policijske službenike i nastavio vožnju, a kad je policijski službenik potrčao za vozilom i otvorio vozačeva vrata u cilju da zaustavi vozilo vađenjem ključa iz brave i podizanjem ručne kočnice, nastavio je vožnju i pritom odguravao policijskog službenika pokušavajući ga odvojiti od vozila, no policijski službenik je uspio ugasiti motor vozila, a okrivljenikov otpor je savladan.

Tereti ga se i da je nakon opisanog događaja, u prostorijama policijske postaje prijetio trojici policijskih službenika da će ih ubiti kad izađe iz zatvora.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti. Predloženo je i da se okrivljeniku, uz kaznu, izrekne i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja.

Ne propustite: