Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Napili se pa se u dvorištu potukli sjekirama, šipkama i odvijačima

Okrivljeni 26-godišnjak, 37-godišnjak i 37-godišnjakinja dovedeni su na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu te su pušteni na slobodu

Preporučujemo

U nedjelju, 5. srpnja, oko 19 sati i 30 minuta na dvorištu obiteljske kuće u Piškorovcu, pod utjecajem alkohola javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način narušavali su 26-godišnjak (0,74 promila) i 56-godišnjak (2,45 promila).

Zbog ranijih nesuglasica najprije su se posvađali, a potom i fizički obračunali.

Nakon opisanog događaja 26-godišnjak se vratio u svoje dvorište. U tom trenutku pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje) na njega je fizički nasrnuo 37-godišnjak te su se potukli.

Nakon zaprimljene dojave o tučnjavi policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske uhitili su 26-godišnjaka i 37-godišnjaka te ih priveli u policijsku postaju.

Ujedno, policijski službenici pregledom su mjesta događaja pronašli i oduzeli sjekiru, odvijač i šipku, predmete koji su korišteni u opisanim sukobima.

Tijekom policijske intervencije, 37-godišnjakinja je pod vidnim utjecajem alkohola (odbila alkotestiranje) pogrdnim riječima vrijeđala i omalovažavala policajce.

Pošto na upućena upozorenja i izdane naredbe policajaca nije prestala s činjenjem prekršaja, uz primjenu je sredstva prisile uhićena i privedena u policijsku postaju.

U opisanim sukobima 26-godišnjak i 37-godišnjak lakše su ozlijeđeni.

Protiv 26-godišnjaka, 37-godišnjaka i 56-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet je optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu, dok je protiv 37-godišnjakinje podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. spomenutog Zakona.

U ponedjeljak, 6. srpnja uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni 26-godišnjak, 37-godišnjak i 37-godišnjakinja dovedeni su na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu.

Nakon saslušanja dežurna sutkinja pustila je okrivljenike na slobodu.

Najnovije objave