NASTAVAK TREĆE HNL Varaždin i Međimurje bore se za naslov, Koprivničanci uvjereni u opstanak

Sve tri momčadi u optimističnim ozračjima ulaze u proljetni dio sezone, a zanimljivo je i kako će sve tri ovoga vikenda igrati u gostima.

Nogometaši Varaždina (plavi dresovi) // Foto: NK Varaždin Facebook
Nogometaši Varaždina (plavi dresovi) // Foto: NK Varaždin Facebook

U nastavak prvenstva Treće HNL Istok naša tri kluba sa Sjevera ulaze s velikim ambicijama, ali različitim ciljevima. Koprivnica želi ostanak u ligi i afirmirati mlade igrače, dok će trenutno prvi Varaždin i trećeplasirano Međimurje, koje zaostaje samo tri boda, do zadnjega kola voditi bespoštednu borbu za prvo mjesto.

Prema riječima trenera Koprivnice Želimira Mešnjaka opstanak ne bi trebao biti upitan. Pokriće za to vidi u pojačanjima, napadaču Ivanoviću koji se vratio nakon šest mjeseci provedenih u Međimurju, i mladom stoperu Matku Zirdumu. Ono što Mešnjak ističe je da su dolaskom Ivanovića promijenili način igre i postali ubojitiji. Također, Ivanović popunjava međuprostor i time pomaže u spajanju veze i napada.
Za Zirduma kaže da, iako je mlad, bit će pojačanje i, uz Tucakovića, jedan od vođa tima. Iako ih u prvom kolu u nedjelju očekuje klub iz vrha, BSK Bijelo Brdo, Koprivničanci vjeruju da će se vratiti neporaženi.
U Međimurju pušu optimistični vjetrovi, bez obzira što se trener Mario Kovačević žali na širinu kadra i trenutne ozljede Hranilovića i Oštreka. Rekao nam je da ima fantastičnih trinaest, četrnaest igrača, a ostalo su sve golobradi i neiskusni juniori pa i nekolicina kadeta.
Ono što ga veseli je pripremni period u kojem su zbog igračkih promjena koje su se desile promijenili način igre. Sve pripremne utakmice uvjerljivo su dobili, ne igraju previše u širinu, okomitiji su, lakše stvaraju šanse i zabijaju golove.
Iako su otišli stožerni igrači Golik i Šimek, u susjedni rival Varaždin, Međimurje nije ništa slabije, dapače, doveli su kvalitetna pojačanja, iskusne Režića, Slunjskog i Sabola te mlade i brze Težaka, Oštreka i Munivranu. Kovačević očekuje dobar start protiv neugodnih Mladosti u Ždralovima i vjeruje da, unatoč tri boda zaostatka, njegovo Međimurje može prvo prerezati ciljnu vrpcu.
Trenutnog lidera, ekipu Varaždina, u prva dva kola proljetnog nastavka čekaju dva teška gostovanja u Slavoniji. Prvo u Belišću i zatim u Ivankovu protiv Bedema. Međutim, iz tabora Varaždina od prvoga kola najavljuju berbu bodova jer jedino tako mogu do onog što već dugo žele, povratak u vrh hrvatskog nogometa, prvo u Drugu, a zatim i u Prvu HNL.
U proljetnom dijelu momčad će prema tim ciljevima povesti legendarni Miljenko Mumlek koji je na početku trenerske karijere. Iako u ekipi ima mnogo igrača s kojima je igrao, smatra da mu to nije minus nego, dapače, prednost. Za proljetni dio sezone pristigli su Karlo Šimek i Gordan Golik iz Međimurja, Dinko Gavranović iz Bjelovara, Ivan Antolek (Ayia Napa), Marko Marinaga i dva igrača iz Kine.
Iako su iz kluba otišli Režić i Oštrek u Međimurje i Golubar u Lučko, i u pripremama izgubili tri utakmice, a tri pobijedili, Varaždinci su uvjereni da će im najbliži konkurenti, Međimurje, Slavonija i Osijek II poslije 30. kola gledati u leđa.
Ne propustite: