GRADSKA UPRAVA SE POHVALILA Koprivnica i bez prireza po prihodima raste

Povučenim sredstvima iz EU fondova pojačan je proračun za dodatnih 8 milijuna kuna.

Koprivnički Zrinski trg // Foto: Zvonimir Markač
Koprivnički Zrinski trg // Foto: Zvonimir Markač

Jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji nije uveo prirez svojim građanima je upravo Grad Koprivnica. Unatoč tome, brojke pokazuju konstantni porast prihoda, ističu iz gradske uprave.

Godine 2018., kažu, prihodi samo Grada Koprivnice su rasli za više od 18 milijuna kuna – s prvotnih 129 na oko 148 milijuna kuna.

Prihod od poreza na dohodak od nesamostalnog rada je ostvaren u većem iznosu za 3,2 milijuna kuna ili visokih 7% samo od građana s prebivalištem u gradu Koprivnici, što u konačnici, naglašavaju, donosi poboljšanje kvalitete života građana Koprivnice u cjelini, većim izdvajanjem sredstava za obrazovanje i kulturu, predškolski odgoj, direktnim ulaganjem u komunalnu infrastrukturu od redovnih prihoda komunalne naknade.

Prihod od poreza, ističu iz gradske uprave, na nepokretnu imovinu porastao za 24%.

Glavne stavke koje rastu su prihodi od poreza poduzetnicima u visini od 15%, s 58 milijuna na 67,8 milijuna kuna, a prihod od poreza na kapital je porastao za vrtoglavih 127%.

“Dodatan vjetar u leđa za ostvarivanje još boljih rezultata najavljene su poduzetničke mjere za nove investitore koje će donijeti još veću konkurentnost na tržištu rada i još veći prihod za Grad Koprivnicu u narednom razdoblju. Očekivana popunjenost poduzetničkih zona u skorije će vrijeme biti oko 75% svojeg kapaciteta što je respektabilan postotak, usporedimo li okolne gradove i mjesta koji već dugi niz godina imaju uveden prirez od 10, 15 ili čak 18 %, a nisu se unatoč dodatnim prihodima približili ovim brojkama”, stoji na službenim internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Povučenim sredstvima iz EU fondova pojačan je proračun za dodatnih 8 milijuna kuna, po čemu je Koprivnica, pohvalili su se, lider po povlačenju sredstava.

Rekordno niska nezaposlenost, najmanje kreditno zaduženje u zadnjih 20-ak godina, porast osobnih primanja, pokazatelji su da je Grad Koprivnica na dobrom putu i u 2019. godini, zaključuju na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: