NATJECANJE IZ ROBOTIKE ‘Nemčići’ ostvarili sjajan uspjeh na europskom prvenstvu u jakoj konkurenciji

Učenici koprivničke škole "Antun Nemčić Gostovinski" već pet godina vježbaju i uče robotiku, a njihov se trud isplatio plasmanom na Europsko natjecanje.

Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Europsko prvenstvo robotičara 2019 održavalo se u Hannoveru – European RoboCup Junior Euro Championship 2019, od 21. do 23. lipnja, a na njemu su sudjelovali i koprivnički robotičari.

Koprivničanci su pokazali svoje sposobnosti i ostvarili sjajne rezultate.

Najveće europsko natjecanje robotičara na jednom je mjestu okupilo natjecatelje iz 20 zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Izrael, Italija, Nizozemska, Norveška, Portugal, Rusije, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Turska i Velika Britanija.

Natjecateljske discipline organizirane su u kategorijama OnStage, Rescue i Soccer.

Na natjecanje su se plasirale dvije ekipe, u kategoriji Rescue Line Entry natjecala se ekipa NEMČIĆI CRO team – Marko Kovač i Maksimilijan Perković, a u kategoriji Rescue Maze Entry natjecala se ekipa KOPRIVNICA MAZE team – Jakov Gregurić, Filip Petričević, Luka Cuković i Matija Bogomolec. Učenike su na natjecanju pratili mentori Željka Hanžek i Boris Tonc.

Učenici koprivničke škole “Antun Nemčić Gostovinski” već pet godina vježbaju i uče robotiku, a njihov se trud isplatio plasmanom na Europsko natjecanje. Iako su neki od njih bili na međunarodnim natjecanjima u Zagrebu, Austriji i Sloveniji, ovo je bilo prvi put da su se plasirali na ovakvo natjecanje.

Na izazovnom i zahtjevnom natjecanju pokazali su zavidno poznavanje robotike te su se uspješno nosili s većinom zadanih staza na kojima su vozili svoje robote. Tako je ekipa KOPRIVNICA MAZE team osvojila 6. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj su morali prijeći cijelu stazu tražeći “žrtve” koje su morali spasiti.

Ekipa NEMČIĆI CRO team osvojila je 13. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj je robot morao pratiti zadanu liniju na stazi, prelaziti različite prepreke i u sobi pokupiti sve “žrtve” te ih staviti na odgovarajuće mjesto.

Iz škole su zahvalili Gradu Koprivnici koji je podržao odlazak na natjecanje, iako troškovi nisu bili mali. Također su zahvalili svima koji su podržali učenike na natjecanju u bilo kojem smislu, a posebice sponzorima, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Izvor fotografija: Grad Koprivnica

Ne propustite: