NAVALA KANDIDATA Na izbore za podravsko-prigorskog župana ide i HSS-ov Mario Hudić

Nakon što je svoju kandidaturu za novi mandat istaknuo aktualni župan Darko Koren (Mreža nezavisnih lista), a HDZ je odlučio da će njihov kandidat biti Damir Felak, na izbore za župana ide i HSS-ov Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi. SDP će predvoditi Slavko Tucaković, a nezavisni Željko Lacković još traži kandidata za župana.

HSS-ov načelnik Koprivničkih Bregi Mario Hudić (desno) // Foto: HSS KC-KŽ županije
HSS-ov načelnik Koprivničkih Bregi Mario Hudić (desno) // Foto: HSS KC-KŽ županije

Kako će to napeti lokalni izbori za koprivničko-križevačkog župana biti.

Nakon što je svoju kandidaturu za novi mandat istaknuo aktualni župan Darko Koren (Mreža nezavisnih lista), a HDZ je odlučio da će njihov kandidat biti Damir Felak, na izbore za župana ide i HSS-ov Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi.

Hudić je dobio jednoglasnu podršku predsjedništva koprivničko-križevačkog HSS na jučer održanoj sjednici.

Hudić je diplomirani ekonomist, u Podravki radi na poziciji voditelja prodaje za ključne kupce na hrvatskom tržištu.

Završio je niz specijalističkih edukacija o timskom radu, upravljanju ljudskim resursima, organizaciji i drugim mendžerskim vještinama. Osim što ima bogato iskustvo u realnom sektoru, istaknuti je lokalni dužnosnik HSS-a koji je oba mandata načelnika Općine Koprivnički Bregi osvojio samostalno, kao što je i samostalna lista HSS-a osvojila većinu u Općinskom vijeću”, svog kandidata za župana opisao je županijski HSS.

HSS je u pregovorima bio sa SDP-om, ali očito se nisu dogovorili oko zajedničkog kandidata.

HSS je smatrao da, unatoč svim previranjima i odlascima dijela članova iz stranke na čelu s Korenom, imaju pravo dati svog kandidata jer su u koaliciji vodili županiju dugi niz godina, dok je SDP uvjerenja da samo sa Slavkom Tucakovićem, glavnim hrvatskim vatrogasnim zapovjednikom, mogu osvojiti vlast.

– Neka mu je sa srećom. Predsjedništvo županijskog SDP-a službenu odluku o kandidatu za župana donijet će najvjerojatnije drugi tjedan – rekao je Tucaković.

Svog kandidata za župana, najavio je to, imat će i Željko Lacković, a pretpostavlja se da će se u toj utrci pojaviti još koje ime manjih stranaka.

Kako bilo, teško da će se izbjeći drugi krug.

Ne propustite: