Navijači iz Drnja prijavljeni zbog bakljade u Imbriovcu

Šestorica navijača iz Drnja su nakon utakmice upalili šest bengalki (svaki po jednu) i na taj način su sa svojim igračima proslavili naslov jesenskog prvaka u Prvoj ŽNL, a osigurali su ga remijem protiv Borca (1:1).

Bakljada navijača Tomislava u Imbriovcu // Foto: Mario Perlok
Bakljada navijača Tomislava u Imbriovcu // Foto: Mario Perlok

Bakljada nakon utakmice Prve koprivničko-križevačke županijske lige između Borca i Tomislava iz Drnja, igrane 6. studenog u Imbriovcu, skupo je koštala šestoricu gostujućih navijača.

Oni su nakon utakmice upalili šest bengalki (svaki po jednu) i na taj način su sa svojim igračima proslavili naslov jesenskog prvaka, a osigurali su ga remijem protiv Borca (1:1).

“Zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima protiv njih je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici”, priopćila je koprivničko-križevačka policija.

Nije poznato hoće li prijavu zaraditi i domaćini ove utakmice zbog propusta u organizaciji.

Nedavno su prijave zaradili i navijači Ferdinandovca i Miklinovca, članova Druge ŽNL koprivničko-križevačke. Bilo je to 8. listopada na derbiju u Ferdinandovcu.

Za vrijeme odigravanja nogometne utakmice gostujući navijači, 29 i 25-godišnjak, zapalili su po jednu baklju, od čega je jedna završila u prostoru između zaštitne ograde i natjecateljskog prostora, a druga u gledateljskom prostoru. Tada je 22-godišnji gostujući navijač preskočio zaštitnu ogradu i ušao u natjecateljski prostor. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

“Potom je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba domaćih navijača rođenih 1964., 1995., 1981., 1989. i 1995. godine s gostujućim navijačima rođenim 1989., 1991. i 1979. godine. Od muškarca rođenog 1995. godine oduzet je upotrijebljeni elektrošoker. Daljnji sukob spriječili su pripadnici redarske službe organizatora”, priopćila je koprivničko-križevačka policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Dodali su kako je protiv sudionika podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv domaćeg navijača rođenog 1995. koji je upotrijebio elektrošoker iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Ne propustite: