Srijeda, 1. prosinca 2021.

NE PIŠE MU SE DOBRO Uhićen razbojnik koji je s kompićima krao cigarete i novac

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem, jednog kaznenog djela razbojničke krađe i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Tereti se da je u utorak, 10. kolovoza, oko 4 sata, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do trgovine u zagrebačkoj Dubravi, na Trgu Antuna Mihanovića, u koju je provalio i ukrao 43 kutije cigareta.

Tijekom počinjenja djela uočili su ga policajci te im je pokušao pobjeći, međutim sustigli su ga, uhitili i doveli u službene prostorije. Nakon dolaska u policijsku postaju, 34-godišnjak je uporabom tjelesne snage oštetio armaturnu mrežu u prostoriji u kojoj se nalazio.

Isto tako, ovaj put zajedno s 26-godišnjakom i zasad jednim nepoznatim počiniteljem, 17. svibnja ove godine oko 17 sati u Novačkoj ulici, također s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, sumnja se, došao do cvjećarnice u kojoj se nalazila zaposlenica kojoj su osumnjičeni i još jedan počinitelj odvukli pažnju, dok je treći ukrao novac. U tome ga je uočila zaposlenica te ga pokušala spriječiti, na što joj se on fizički suprotstavio te su sva trojica napustila mjesto događaja.

Nadalje, sumnja se da je 34-godišnjak, zajedno s osumnjičenim 26-godišnjakom, 19. svibnja ove godine oko 1 sat, na Maksimirskoj cesti u Zagrebu, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, provalio u kiosk iz kojeg su ukrali novac i cigarete.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 22.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se 26-godišnjak od ranije nalazi u istražnom zatvoru, a za trećim, u ovom trenutku nepoznatim počiniteljem, intenzivno se traga.

Najnovije objave