NE PROPUSTITE Bliži se još jedan Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta

S obzirom na to da je jedna od glavnih ideja ovog festivala da umjetnost treba biti dostupna svima, ulaz je na festival potpuno besplatan.

Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

Od 29. do 31. kolovoza se u Koprivnici održava 6. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK. Festival će se održati u koprivničkom Kampusu, a organizator je Udruga Mamuze.

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) koprivnički je festival koji u tri dana objedinjuje kazalište, performanse, predavanja i glazbu. Namjera organizatora jest prezentirati aktualnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi, pokazati što je novo u svijetu izvedbenih umjetnosti i potaknuti izvođenje djela koja su eksperimentalnog karaktera, interdsiciplinarna i uvijek negdje na rubu medija. 

Specifičnost festivala jest i da koristi više gradskih prostora, potiče interakciju izvođač – publika – prostor, teži istraživanju i promišljanju gradskog pejzaža i urbane arhitekture. Ove godine festival se po prvi puta nalazi izvan centra grada, u prostor bivše vojarne, sadašnjeg kampusa, mjesta veoma zanimljive prenamijenjene ili napuštene arhitekture koji je u zadnjih par godina postao centar nezavisne kulture u Koprivnici. Četiri lokacije oko centra grada ove su godine zamijenjene s tri lokacije u kampusu: prostorima FUNK-a, AK galerijom i napuštenim prostorom stare vojne menze. 

Ove godine festival donosi performans Marijana Crtalića, glazbeni performans Eikonoisea, predavanje Sanje Horvatinčić, predstave Ive Korbar te KunstTeatra i KUFER-a, promociju knjige i izložbu Vlaste Delimar,  koncerte bendova Impressions, Hesperian Death Horse, GRČ, The Karmakumulator.

S obzirom na to da je jedna od glavnih ideja ovog festivala da umjetnost treba biti dostupna svima, ulaz je na festival potpuno besplatan.

29.8. ČETVRTAK

  • Marijan Crtalić: Čišćenje

[performans]

20h / AK galerija

  • Eikonoise 

[glazbeni performans]

21:30h / FUNK

30.8. PETAK

  • Sanja Horvatinčić: Spomenici u fokusu suvremene umjetničke prakse i društvenog aktivizma

[predavanje]

19h / AK galerija

  • Iva Korbar: Mjesečevo Sanjarenje

[predstava]

20:30h / AK galerija

  • Impressions

[koncert]

22:00h / AK galerija

31.8. SUBOTA

  • Vlasta Delimar: Užarska radionica Ivana Delimara

[promocija knjige i izložba fotografija]

18:30h / AK galerija

  • KunstTeatar: Dobar, loš, mrtav

[predstava]

20:30h / stara vojna menza

  • Hesperian Death Horse
  • GRČ
  • The Karmakumulator

[koncerti]

22:00h / FUNK

FIUK podržavaju:

Grad Koprivnica, Ministarstvo kulture, Koprivničko-križevačka županija, Atelieri Koprivnica, Kampus d.o.o., Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Pivovara Carlsberg i HŽ putnički prijevoz.

Više o festivalu pogledajte na Facebook eventu ili na Facebook stranici FIUK-a .

Ne propustite: